Raad van Elf

Raad van Elf
De officiële benaming is ‘Raod van Elluf der Drumknaauwers’. Deze elf, of meer,  heren begeleiden de Prins op al zijn staatsiebezoeken en bij alle andere optredens. De Raad is het ‘vangnet’ om de Prins heen en zorgt ervoor dat zijn regeringsjaar onvergetelijk wordt.
Bij elke activiteit dienen er (minstens) elf heren met een Raad van Elf-steek aanwezig te zijn, ook bij bezoeken aan Prinsrecepties buiten Gemert . Om aan dit vereiste aantal te komen kan gebruik gemaakt worden van een aantal reserve-leden, bijvoorbeeld uit de Ex-Prinsen.
Nieuwe leden kunnen toetreden in overleg met de Raad. Wil je lid worden of eens mee kijken? Meld je bij een van ons aan en dan leggen we uit hoe het dat werkt. Voor leden geldt een minimale leeftijd van 18 jaar.


Installatie van een nieuw lid gebeurt door het uitreiken van het raadsschild door de dan zittende Prins. Een nieuwe Raadslid is het eerste jaar ‘Vorse Sproit’ en herkenbaar aan een badge op zijn linkerborstzak. Daarnaast krijgt hij een unieke ‘onderscheiding’, met daaraan een aantal verse spruitjes, die hij in ere moet houden tijdens: De Gemertse Avonden en andere, door de Raad vast te stellen optredens.

 

Kleding / Herkenningstekens:
De Raad van Elf gaat gekleed in smoking en draagt zwarte strikjes. Ook zijn Raadsleden herkenbaar aan het Raad van Elf schild.

Activiteiten:
Naast de ondersteuning van de Prins heeft de Raad van Elf een scala aan werkzaamheden zoals:
– Acquisitie en verspreiding van de jaarlijkse Carnavalskrant, D’n Drumknaauwer
– Verzorging (en indien noodzakelijk de bouw) van de Prinsenwagen voor de Groot Gemertse Optocht
– Assistentie bij het opbouwen / afbreken van de aankleding van feestlocaties bij Drumknaauwers-evenementen
– Algemene hulp en ondersteuning bij stichtingsactiviteiten

D’n Opperkop van de Raad van Elf is er, in overleg met de Vorst, verantwoordelijk voor dat de Drumknaauwers op tijd en ordentelijk (dus in de juiste volgorde) binnentrekken. Ook het tijdstip van ‘afleggen’ wordt door de Vorst, Adjudant en Opperkop vastgesteld en vervolgens door d’n Opperkop gecommuniceerd.

De verzorging en het beheer van de steken van de Raad van Elf en het Bestuur wordt verzorgd door een lid van de Raad. Ook de coördinatie van het ‘uitleggen’ en de drankvoorziening is de verantwoordelijkheid van een lid van de Raad van Elf.

Dames van de Raad van Elf
De dames van de Raad van Elf (de ‘Raad van Elfjes’) zijn van harte welkom bij alle activiteiten. Of dit in uniforme kledij gebeurt is volledig de keuze van de dames zelf. Datzelfde geldt voor de deelname aan de Carnavalsoptocht.

De Raod van Elluf heeft een eigen leiding dat bestaat uit: D’n Opperkop (Voorzitter), secretaris en penningmeester
Functies binnen de Raad:

Bart Vissers Bart Vissers Opperkop

Als zoon van Z.D.H. Ex-prins Hans d’n Úrste kreeg hij de smaak te pakken en het jaar erop, 2011, zat ie bij de Raod. Na twee jaar kwam het Carnaval even op een laag pitje te staan, omdat zijn zeebenen hem over de hele wereld brachten. Maar sinds seizoen 2015 weer terug en meteen geïnstalleerd als Opperkop van de Raad. Hij houdt het geheel in het gareel, maar is zelf ook regelmatig geintjes en streken aan het bekonkelen.

  Alex Ter Hoeven  Belhaawer

Deze penningmeester stuitert en danst vaak door de zaal. In 2011 was zijn dochter Tessa Jeugdprinses van de Drumknaauwers en sindsdien is Alex niet meer weg te denken bij de Raod. Hij beheert onze financiën en bedenkt en maakt het raodsspel waar prinsen van andere verenigingen hun waardigheid mee moeten bewijzen. Hij is lid van de Technische Commissie en in 2014 was hij adjudant van ex-prins Roland I. Deed ie er gewoon nog effe bij…

  André van Zundert  Geheimskrééver

Nog eentje met een bult ervaring, André is namelijk al lid sinds 2005. Als secretaris zorgt hij ervoor dat de Raod van alle zaken op de hoogte blijft. Daarnaast is hij lid van de Technische Commissie en hij laat dan ook altijd zijn handjes wapperen als er weer eens wat geregeld moet worden.

  Sander Leenders  D‘n Heraut

Als kameraad van Bart aangestoken door het virus in het regeringsjaar van Hans d’n Urste. Sinds 2011 is hij lid en een jaar later werd hij onze heraut. Sander is de man die ons en vooral Zijne Dorstlustige Hoogheid aankondigt wanneer wij ergens op het podium staan. Sander is altijd bezig met dingen organiseren en hij probeert mensen te strikken voor de Vriendenclub van 111,11.

  Jan van den Eijnden  Muntendrager

Ook Jan draait sinds 2013 mee met de Raod. Je verwacht het niet, maar hij heeft soepele heupen. En als muntendrager maakt hij daar goed gebruik van als hij zich soepel door de mensenmassa’s heen baant met een bladje bier voor de Prins en Raod. Verder is Jan ontzettend goed in de zaken rustig bekijken om vervolgens met een droge grap uit de hoek te komen.

   Reinoud van Schijndel  Raodshîr

Deze benjamin van de Raod heeft in 2013 zijn Kanonnierspak van de Jeugd van de Drumknaauwers verruilt voor een smoking en steek. Hij mag dan de jongste zijn, maar hij laat zijn handjes flink wapperen. Deze brandweerman in opleiding is lid van de Technische Commissie, beheert de Klos en als allerbelangrijkste, zorgt ervoor dat de steken van de Raod en Bestuur in topconditie zijn en blijven.

  Toinne van den Eijnde  Raodshîr

Toinne kwam in 2013 voor het eerst in aanraking met de Road, als lid van de Prukkers in het regeringsjaar van Dirk d’n Twidde. Een jaar later werd Toinne geïnstalleerd als Roadslid. Hij is een echte genieter en is altijd klaar om een feestje te bouwen. Ook staat hij altijd als eerste klaar om de dassen in te nemen. Hij heeft daarvoor bijna een telepathische verbinding met d’n Opperkop.

  Jan – d’n Dook – Rooijackers  Raodshîr

Jan is sinds 2015 lid. Hij is een twee eenheid met onze andere benjamin Reinoud. Samen beheren ze De Klos of zoals hij zelft zegt: hij heeft er zijn aanhanger staan. Hij is niet vies van een geintje of streek en steekt graag de handen uit de mouwen.

gerard-van-de-wetering Gerard van de Wetering Raodshîr en Freubelaar

Gerard in de nestor van de Raad en hij gaat ook alweer een hele tijd mee, namelijk sinds 2005. Gerard is altijd van de partij en bekijkt de situatie rustig om vervolgens met een goede oplossing te komen of met een droge grap. Gerard is ook een creatieveling, de prachtige ketting die de burgemeester krijgt bij de sleuteloverdracht heeft hij bijvoorbeeld gemaakt, maar ook de nieuwe Prins- en Prinsessenkruis van de Jeugd. Verder is hij de conservator van het meest complete Drumknaauwersmuseum. Onze nestor was in 2008 adjudant bij Z.D.H.Ex-prins Coen d’n Úrste.

  Bart Kordewinders  Roadshîr

Lid vanaf November 2016 en dus net vorse sproit af, maar nu al niet meer weg te denken.

  Ton van Melis  Raodshir

Ton is 11 november 2017 geïnstalleerd nadat hij eerst als Adjudant van Z.D.H. Prins Tim d’n Úrste had meegedraaid. Ton zorgt ervoor dat wij altijd ijs en sneeuwvrij over de wegen naar recepties kunnen.

Top