Waj plekke d'r op los!

Carnaval in Waeverstad 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De officiële benaming is ‘Raod van Elluf der Drumknaauwers’. Deze elf, of meer,  heren begeleiden de Prins op al zijn staatsiebezoeken en bij alle andere optredens. De Raad is het ‘vangnet’ om de Prins heen en zorgt ervoor dat zijn regeringsjaar onvergetelijk wordt.

Bij elke activiteit dienen er (minstens) elf heren met een Raad van Elf-steek aanwezig te zijn, ook bij bezoeken aan Prinsrecepties buiten Gemert . Om aan dit vereiste aantal te komen kan gebruik gemaakt worden van een aantal reserve-leden, bijvoorbeeld uit de Ex-Prinsen.

Nieuwe leden kunnen toetreden in overleg met de Raad. Wil je lid worden of eens mee kijken? Meld je bij een van ons aan en dan leggen we uit hoe dat werkt. Voor leden geldt een minimale leeftijd van 18 jaar.

Installatie van een nieuw lid gebeurt door het uitreiken van het raadsschild door de dan regerend Prins. Een nieuwe Raadslid is het eerste jaar ‘Vorse Sproit’ en herkenbaar aan een badge op zijn linker borstzak. Daarnaast krijgt hij een unieke ‘onderscheiding’, met daaraan een aantal verse spruitjes, die hij in ere moet houden tijdens “Waeverstad op z’n kop” en andere, door de Raad vast te stellen optredens.

Kleding / Herkenningstekens:
De Raad van Elf gaat gekleed in smoking en draagt zwarte strikjes. Ook zijn Raadsleden herkenbaar aan het Raad van Elfschild.

Activiteiten:
Naast de ondersteuning van de Prins heeft de Raad van Elf een scala aan werkzaamheden zoals:

  • Acquisitie en verspreiding van de jaarlijkse Carnavalskrant, D’n Drumknaauwer.
  • Verzorging (en indien noodzakelijk de bouw) van de Prinsenwagen voor de Groot Gemertse Optocht.
  • Assistentie bij het opbouwen / afbreken van de aankleding van feestlocaties bij Drumknaauwers-evenementen.
  • Algemene hulp en ondersteuning bij stichtingsactiviteiten

De mannen van de Road van Elluf worden ondersteund door hun eigen aanhang “de raad van Elfjes”. 

X
X