Raad van Elf

De officiële benaming is ‘Raod van Elluf der Drumknaauwers’. Deze elf, of meer,  heren begeleiden de Prins op al zijn staatsiebezoeken en bij alle andere optredens. De Raad is het ‘vangnet’ om de Prins heen en zorgt ervoor dat zijn regeringsjaar onvergetelijk wordt.

Bij elke activiteit dienen er (minstens) elfheren met een Raad van Elf-steek aanwezig te zijn, ook bij bezoeken aan Prinsrecepties buiten Gemert . Om aan dit vereiste aantal te komen kan gebruik gemaakt worden van een aantal reserve-leden, bijvoorbeeld uit de Ex-Prinsen.

Nieuwe leden kunnen toetreden in overleg metde Raad. Wil je lid worden of eens mee kijken? Meld je bij een van ons aan en dan leggen we uit hoe dat werkt. Voor leden geldt een minimale leeftijd van 18 jaar.

Installatie van een nieuw lid gebeurt door het uitreiken van het raadsschild door de dan regerend Prins. Een nieuwe Raadslid is het eerste jaar ‘Vorse Sproit’ en herkenbaar aan een badge op zijn linker borstzak. Daarnaast krijgt hij een unieke ‘onderscheiding’, met daaraan een aantal verse spruitjes, die hij in ere moet houden tijdens “Waeverstad op z’n kop” en andere, door de Raad vast te stellen optredens.

nieuw raadslid-badge

Kleding / Herkenningstekens:

De Raad van Elf gaat gekleed in smoking en draagt zwarte strikjes. Ook zijn Raadsleden herkenbaar aan het Raad van Elfschild.

Activiteiten:

Naast de ondersteuning van dePrins heeft de Raad van Elf een scala aan werkzaamheden zoals:

  • Acquisitie en verspreiding van de jaarlijkseCarnavalskrant, D’n Drumknaauwer.
  • Verzorging (en indien noodzakelijk de bouw) van de Prinsenwagen voor de Groot Gemertse Optocht.
  • Assistentie bij het opbouwen / afbreken van de aankleding van feestlocaties bij Drumknaauwers-evenementen.
  • Algemene hulp en ondersteuning bij stichtingsactiviteiten

Alex ter Hoeven d’n Opperkop

Deze Opperkop stuitert en danst vaak door de zaal. In 2011 was zijn dochter Tessa Jeugdprinses van de Drumknaauwers en sindsdien is Alex niet meer weg te denken bij de Raod. Hij bedenkt en maakt het raodsspel waar prinsen van andere verenigingen hun waardigheid mee moeten bewijzen. Hij is lid van de Technische Commissie en in 2014 was hij adjudant van Z.D.H. Prins Roland d’n Úrste. Deed ie er gewoon nog effe bij… 

André van Zundert  Geheimskrééver

Nog eentje met een bult ervaring, André is namelijk al lid sinds 2005. Als secretaris zorgt hij ervoor dat de Raod van alle zaken op de hoogte blijft. Daarnaast is hij lid van de Technische Commissie en hij laat dan ook altijd zijn handjes wapperen als er weer eens wat geregeld moet worden.

Ton van Melis –                        D’n Belhaauwer

Ton is 11 november 2017 geïnstalleerd nadat hij eerst als Adjudant van Z.D.H. Prins Tim d’n Úrste had meegedraaid. Ton zorgt ervoor dat wij altijd ijs en sneeuwvrij over de wegen naar recepties kunnen. Hij beheert tegenwoordig ook de financiën binnen de Raod.

Sander Leenders – d’n Heraut

Als kameraad van Bart aangestoken door het virus in het regeringsjaar van Hans d’n Urste. Sinds 2011 is hij lid en een jaar later werd hij onze heraut. Sander is de man die ons en vooral Zijne Dorstlustige Hoogheid aankondigt wanneer wij ergens op het podium staan. Sander is altijd bezig met dingen organiseren en hij probeert mensen te strikken voor de Vriendenclub van 111,11.

Jan van den Eijnden   Muntendrager

Ook Jan draait sinds 2013 mee met de Raod. Je verwacht het niet, maar hij heeft soepele heupen. En als muntendrager maakt hij daar goed gebruik van als hij zich soepel door de mensenmassa’s heen baant met een bladje bier voor de Prins en Raod. Verder is Jan ontzettend goed in de zaken rustig bekijken om vervolgens met een droge grap uit de hoek te komen.

Reinoud van Schijndel  Raodshîr

Deze benjamin van de Raod heeft in 2013 zijn Kanonnierspak van de Jeugd van de Drumknaauwers verruilt voor een smoking en steek. Hij mag dan de jongste zijn, maar hij laat zijn handjes flink wapperen. Deze brandweerman is lid van de Technische Commissie, beheert de Klos en als allerbelangrijkste, zorgt ervoor dat de steken van de Raod en Bestuur in topconditie zijn en blijven.

Toinne van den Eijnde  Raodshîr

Toinne kwam in 2013 voor het eerst in aanraking met de Road, als lid van de Prukkers in het regeringsjaar van Dirk d’n Twidde. Een jaar later werd Toinne geïnstalleerd als Roadslid. Hij is een echte genieter en is altijd klaar om een feestje te bouwen. Ook staat hij altijd als eerste klaar om de dassen in te nemen. Hij heeft daarvoor bijna een telepathische verbinding met d’n Opperkop.

 Jan – d’n Dook – Rooijackers  Raodshîr

Jan is sinds 2015 lid. Hij is een twee eenheid met onze andere benjamin Reinoud. Samen beheren ze De Klos of zoals hij zelft zegt: hij heeft er zijn aanhanger staan. Hij is niet vies van een geintje of streek en steekt graag de handen uit de mouwen.

  Bart Kordewinders  Roadshîr

Lid vanaf November 2016 en nu al niet meer weg te denken.

Tom Rooijackers Roadshir

Onze nieuwste aanwinst binnen de raad, hij heeft een nauwe band met ZDH Prins Ruud d’n Twídde.
Deze energieke goedlachse man heeft al bewezen dat hij zijn mannetje staat. Hij zit vol goede bedoelingen, die wij natuurlijk gaan benutten.

De mannen van de Road van Elluf worden ondersteund door hun eigen aanhang “de raad van Elfjes”. 

Top