Waj plekke d'r op los!

Carnaval in Waeverstad 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De Ex-prinsensoos

Na het aftreden van de tweede Prins Carnaval van de Drumknaauwers Jan I (Geerts), wordt door de beide eerste ex-prinsen, Sjaak I en Jan I, met goedkeuring van het toenmalige bestuur, de ex-prinsensoos van de Gemertse Carnavals Stichting “De Drumknaauwers 1961” opgericht. Iedere ex-prins wordt van deze ‘soos’ automatisch lid na zijn regeringsjaar. Hij bepaalt zelf welke invulling hij hieraan wil geven, zodat er geen enkele verplichting aanwezig is. De Ex-Prinsensoos beweegt zich door het hele Carnavalsgebeuren in Gemert. Diverse Ex-Prinsen zijn ook actief bij andere geledingen van de carnavalsstichting, zoals bij het hoofdbestuur. Met enige trots mogen wij zeggen dat deze ‘soos’ niet meer weg te denken is bij de diverse activiteiten binnen de Drumknaauwersfamilie.

Activiteiten:
– De jurering van diverse Optochten in de ons omringende dorpen
– De organisatie van het Ex-Prinsendiner op Carnavalszaterdag

Kleding / Herkenningstekens
De Ex-Prinsen dragen smokings, witte strikjes en de (witte) steek die ze tijdens hun regeerperiode ook hebben gedragen, nu echter zonder veren. Zij dragen ook de Ex-Prinsensjerp met daarop hun naam en hun regeringsjaar. Deze sjerpen worden willekeurig over de linker- of rechterschouder gedragen. Direct na zijn aftreden krijgt de (vanaf dan Ex-) Prins ook de titel ‘Commandeur der Drumknaauwers’ met het bijbehorende schild.

Vanaf 1961 is er dus elk jaar een nieuwe Ex-Prins bij deze club gekomen. Een compleet overzicht van alle Ex-Prinsen kunt u hieronder bekijken.

 

X
X