11-11 Prinsenbal Wie wordt de neije Prins

Carnaval in Waeverstad 2024 barst los over:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Club van 111,11

Carnaval, een oud volksgebruik dat sinds 1961 in Gemert als dorpsfeest wordt gevierd en door G.C.S. De Drumknaauwers wordt opgezet. Zo organiseren zij o.a. de Prinsverschijning, Drumknaauwersjeugd Carnaval, de Carnavalsoptocht, Boerenbruiloft en samen met de andere Carnavalsverenigingen de Gemertse Avonden. Verder brengen zij een attentie naar zoveel mogelijk inwoners, jong en oud, van Gemert die tijdens de Carnaval in zieken- en verzorgingshuizen in de regio verblijven, en organiseren zij een Carnavalsavond in zorgcentrum Ruyschenberg. Carnavalsfestiviteiten die nog lang bij de bezochte mensen in herinnering blijven.

Uiteraard brengt het organiseren van deze festiviteiten grote kosten met zich mee; kosten die op een verantwoorde manier gemaakt moeten worden. Maar voor het zover is zal een stichting zoals de Drumknaauwers eerst inkomsten moeten hebben. Deels verkrijgt men deze uit subsidie, deels uit de Carnavalskrant “D’n Drumknaauwer” en deels uit sponsoring. Maar het overgrote deel uit een vorm van schenking. Dit laatste is niet zomaar iets. Momenteel zijn er ruim 280 (oud) Gemertenaren die op hun manier het Carnaval een warm hart toe dragen. Zij zijn lid geworden van de Vriendenclub van 111,11.

Door schenking van…, de naam zegt het al, steunen zij – met tenminste een bedrag van € 55,11 – de Drumknaauwers en daarmee ook het Carnaval in Gemert. Deze leden bezitten allemaal een mooie clubonderscheiding met daaraan een jaarplaatje van het jaar van deelname. Deze leden worden elk jaar opnieuw bezocht met de vraag of ze dat jaar weer mee willen doen en bij een ja om het betreffende plaatje aan de onderscheiding te bevestigen.

Maar dit houdt niet op bij de huidige vrienden. De toekomst en de Carnaval moet door gaan. Stijging van kosten stopt niet! Daarom is het van groots belang dat deze vriendenclub blijft groeien! De commissie die heden ten dagen nieuwe “Vrienden van 111,11” zoekt en het Dagelijks bestuur Der Drumknaauwers vinden nog steeds dat er hard aan gewerkt moet worden dat deze Vriendenclub met enige zekerheid kan blijven groeien. Groei is garantie dat Carnaval in Waeverstad op deze manier kan blijven bestaan.

Kleding / Herkenningstekens
De dames en heren van de club van 111,11 dragen een  zwart mantelpakje of zwarte smoking. De heren dragen daarbij ook een wit schuitje met een groene rand en rode bies. Uiteraard dragen ook zij op officiële momenten witte handschoenen. Op de jas dragen zij een gouden badge met de cijfers 111,11

X
X