Waeverstad op z’n kop


Zoals de meeste al wel meegekregen hebben, is het Bonte Avond Comité opgeheven. Dit Comité organiseerde de Gemertse Avonden en was een collectief van EKV de Lolbroeken, CV De Vuurvreters en GCS de Drumknaauwers. Helaas bleek het huidige concept, en het aanbod uit de omgeving, niet meer voldoende om door te gaan. Na enkele jaren van grote terugloop heeft het gezamenlijke comité, besloten om de inzet met betrekking tot de organisatie van Gemertse Avonden niet voort te zetten. Met dit besluit zou een einde komen aan de avonden die al meerdere decennia, in de aanloop naar de carnaval toe, georganiseerd werden.

Door het nieuws dat er geen Gemertse Avonden meer zouden komen, is er een discussie losgebarsten in carnavalsmindend Gemert. Er heerste onbegrip, en rumoer, en tijdens de carnavalsdagen was dit hét onderwerp van gesprek.  Maar juist door de gesprekken kwamen er ook nieuwe ideeën en is er een groep enthousiastelingen bijeengekomen, die de Gimmerse Avonden een warm hart toe dragen, en hier nieuw leven in willen blazen.

Toevallig bestaat die groep uit louter Drumknaauwers, terwijl er ook andere mensen uitgenodigd waren om mee te denken. Na enkele brainstormsessies is er een nieuw concept ontstaan, en is er een nieuwe commissie geboren.

De commissie bestaat uit: Dirk van de Velden, Christel van de Velden, Anthony Vogels, Yorick van Lieshout, Ad Verbakel, Ferry Kersten, Coen van Schijndel en Niels Verbakel. 

De avonden worden georganiseerd onder auspiciën van GCS de Drumknaauwers, maar hopen in de toekomst zelfvoorzienend te zijn. Omdat “Bonte Avonden”of “Gemertse Avonden”, associëren met het oude Bonte Avond Comité vanuit de gezamelijke carnavalsclubs, is er gekozen om onder “Waeverstad op z’n kop” een nieuwe route te bevaren.

Het is ze gelukt om 2 mooie theatrale en carnavaleske avonden te organiseren met artiesten van binnen de gemeentegrenzen, en een kleine aanvulling van buitenaf. Er zijn gesprekken gevoerd, en afspraken gemaakt, waardoor we een positief en mooi toekomstperspectief hebben voor komende jaren. De avonden zijn opgenomen in het programmaboekje van de Eendracht, en er zijn aldaar of via deze link ook kaartjes te bestellen.

Top