In een niet nader te vernoemen meubelzaak in Gemert is op 13 maart j.l. op een geheel coronaproof- wijze door 11 personen een nieuwe Haër van Waeverstad gekozen. De Drumknaauwers hebben alle vertrouwen in een enigszins normaal nieuw Carnavalsseizoen, en de eerste voorbereidingen en (online-) vergaderingen zijn daardoor al een feit.

In dezelfde week. Op 17 maart j.l. , vonden de verkiezingen van de Tweede Kamer plaats. In de hectiek van deze toch al onstuimige tijd moet daar in de formatie gesprekken toch het een en ander door elkaar gehaald zijn. Zoals het motto van onze Jeugdhoogheden in 2020 al eerder luidde: ‘ Dí jaor zette waj vanoit De Haog Waeverstad op stelte!’ lijkt het wel of dit in 2021 de rollen zijn omgedraaid, en zetten waj vanoit Waeverstad Den Haag op stelte!

Nadat de uitslag van de prinsenverkiezing in Waeverstad bekend is, gaan onze kamerhaëren op verkenning om de nieuwe Hoogheid te ‘verzuuken’ en te begeleiden naar een nieuw regeringsjaar. In Den haag gaan de verkenners de Tweede Kamerhaëren en –dames ‘verzuuken’ om plaats te nemen in onze regeringscoalitie.  Het zijn weliswaar twee verschillende disciplines, die in eerste instantie niks met elkaar te maken hebben, maar u zult het eens zijn dat een verwarring zo gemaakt is.

We zijn erg dankbaar dat ZDH Prins Pieter d’n Úrste nog een jaar officieus (vur sles) z’n scepter heeft willen zwaaien over Waeverstad. Maar na 2 jaar is het ook wel mooi geweest, en wordt het tijd voor zijn vervanger. Misschien is er een mogelijkheid voor een functie elders. Bij de Ex- Prinsen zullen ze hem bijvoorbeeld van harte welkom heten.

Op een of andere manier zijn onze aantekeningen terecht gekomen bij het Binnenhof in Den Haag. Op zich niet zo’n probleem, want het is geen geheim dat wij elk jaar een nieuwe Prins kiezen, en we zien hem graag in een andere functie bij de Drumknaauwers verschijnen. In Den Haag is Prins Pieter niet bekend, maar wordt hij waarschijnlijk geassocieerd met een andere Pieter…. en daar ging het fout.

Eén foto, één A4’tje en het is chaos in de pre-formatie

Hoe onze aantekeningen in Den Haag terecht zijn gekomen weten we niet, maar het feit dat oud wethouder Inge van Dijk tegenwoordig op het Binnenhof rondloopt is meer dan toevallig te noemen.  Het zal heel aannemelijk zijn dat de nummer 4 op de lijst van CDA de naam Pieter associeert met de nummer 2 op de lijst van dezelfde partij. Een van de verkenners gaat onverhaast met de aantekening naar huis en wordt gefotografeerd. Eén fotootje en het hele land staat in rep en roer. Niemand weet waar die uitspraak vandaan komt. Onze demissionaire Minister President neemt uiteindelijk de schuld op zich, maar kan zich niet actief herinneren dat hij het er over gehad heeft. Dat kunnen wij ons dan weer voorstellen. Het waren immers onze aantekeningen

Eén reactie

  1. Nu is er toch al veel duidelijk geworden. De fout blijkt toch niet bij de demissionaire minister-president te liggen. Maar het is wel een beetje dom dat ze in Den Haag niet wisten wie prins Pieter was volgens mij lag het bij de post-nl , die de verkeerde brief bij de verkeerde mensen heeft bezorgd.
    Ach , laat ze het daar maar uitzoeken, hier in Waeverstad is het beter geregeld.
    Met vriendelijke groet, een drumknaauwerin.

Reacties zijn gesloten.