Ondanks het feit dat het carnavalsfeest zoals we het hier kennen niet gevierd kon worden, hebben we als Waeverstad laten zien dat we niet voor een gat te vangen zijn. We hebben Gemert Kleur gegeven tijdens de carnavalsdagen door ons huis, raam of etalage te versieren. Vervolgens zijn we massaal naar andere creaties gaan speuren en hebben we genoten van een alternatieve Kléén Groot Gemertse Optocht van Lego. De carnavalsuitzendingen van Omroep Centraal lieten ons weer hunkeren naar betere tijden en ook via de Live Stream vanuit ‘Café Gij & Ik’ werd er fanatiek meegezongen en interactief opdrachten uitgevoerd. Radio Confetti van carnavalsgroep ‘Twee keer de helft’ vierde op Carnavalszondag hun gebruikelijke feestje op het Ridderplein. Ook hier was het genieten van de slappe zever, leuke gasten, humor en onzinnige chaos die het met zich meebracht, maar ook van de professionaliteit waarmee deze mannen te werk gaan. De speciale digitale uitgave van “d’n Drumknaauwer” waar deze keer alleen maar Aauw Prinsen in voorkwamen, werd gretig afgenomen en zag er ook dit jaar weer fantastisch uit. De organisatie van Waeverstad op z’n Kop liet ons mooie Kasteel tijdens de carnavalsdagen oplichten in de Carnavalskleuren Rood, wit en Groen. Samen met de gevallen sneeuw gaf dit een erg sprookjesachtig uitstraling. Al deze initiatieven hebben Carnaval 2021 in Waeverstad tot een unieke Carnaval gemaakt, die we niet gauw meer vergeten.

Waeverstad heeft laten zien dat het flexibel en creatief is, en dat we zonder problemen ook een aangepast Carnaval kunnen vieren. Als Waeverstad zijn we onderscheidend en trekken we ook buiten ons eigen dorp de aandacht. Afgelopen jaar is Gemert meerdere malen bezocht door landelijke media. Editie NL van RTL en ‘Goedemorgen Nederland’ van WNL waren erg nieuwsgierig naar onze manier van carnavalvieren in Coronatijd. Zij kwamen naar Gemert om hun verhaal te halen. Ook door Gemertenaar Arno Kantelberg werd de aandacht op Waeverstad gevestigd omdat hij als wens had Prins te worden. Hierbij verkoos hij Waeverstad boven grote carnavalssteden als Den Bosch, Tilburg, Roosendaal of Breda.

Als Gemertse Carnavalsstichting zijn we daarom zo trots als een hond met zeven staartjes. Waeverstad staat op de carnavalskaart in Nederland, en dat hebben we te danken aan jullie. 

Dankjewel Drumknaauwers en Drumknaauwerinnekes; Waj Knaawe Saome Dùr naar een nieuw carnavalsseizoen, want we hebben er alle vertrouwen in dat we vanaf november weer een carnavalsseizoen tegemoet gaan met een nieuwe Prins als aanvoerder van het skônste fist van ‘t jaor!