Waj plekke d'r op los!

Carnaval in Waeverstad 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

We ontvingen onderstaand bericht van twee trotse winnaars van de Groot Gimmerse Optocht uit de categorie jeugd. Mila en Fenna hebben de eerste prijs behaald en hebben ook de aanmoedigingsprijs gekregen. Mila en Fenna zijn pas 9 en 8 jaar maar hebben alles zelf bedacht, uitgetekend, geregeld en gemaakt. Dat vinden wij superknap en daarom verdienen ze ook nog eens deze extra aandacht.

Ze hopen dat meer kinderen (en volwassenen) zich volgend jaar inschrijven om mee te doen, want het lijkt misschien best een beetje spannend, maar het is uiteindelijk superleuk om mee te doen! Daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens. Hieronder vind je een kort verslag van Mila en Fenna zelf. Ga zo door kanjers en tot volgend jaar!

 

Carnavalszondag was het dan eindelijk zover. Na weken van voorbereiding hebben wij Mila & Fenna, (uit groep 5 van basisschool ‘t Einder), meegelopen met de Gemertse Optocht als Mini Burgers.

Mila was verkleed als MINI(mouse) en Fenna als (ham)BURGER wat ons dus samen MINI BURGER maakte. De optocht had als thema ‘waj plekke d’r op los’. Wij liepen met (vastgeplakte) mini burgers rond en plakte stickers van mini burgers bij iedereen op.

We hadden samen een ontwerp gemaakt van een oven met mini burgers, zo moest het eruit komen te zien. We hebben alles zelf bedacht en helemaal zelf gemaakt.

De optocht was heel leuk en een beetje eng, er waren super veel mensen en ook veel bekenden.

De stoet (fanfare) voor ons liep heel snel, het leek wel 50 km per uur. Wij bleven samen lopen, om stickers te kunnen plakken.

Om 17 uur was de prijsuitreiking in een volle zaal bij de Ridderhof. We hebben de 1e prijs gewonnen! Ze riepen onze namen om en we mochten onder luid applaus op het podium komen, ook dat was wel een beetje spannend maar ook heel leuk. We kregen een mega grote beker, die we omhoog hielden waarna de hele zaal begon te juichen! Ook kregen we nog een extra prijs; de aanmoedigingsprijs! Deze prijs kregen we omdat de jury vond dat we zo jong waren maar zo’n goed idee bedacht hadden.

Dus heb je zelf een goed idee, doe dan volgend jaar ook mee met de Gemertse optocht, het maakt niet uit of je jong of oud bent. Het is gewoon super leuk om mee te doen!

Groetjes Mila (9 jaar) en Fenna (8 jaar)

 

X
X