11-11 Prinsenbal Wie wordt de neije Prins

Carnaval in Waeverstad 2024 barst los over:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Maandag 30 maart j.l. bereikte ons het droevige bericht dat Ex-prins Wim Biemans is overleden. Een kleine week eerder werd Wim in het Ziekenhuis opgenomen als gevolg van een Herseninfarct. I.c.m. het Covid- 19 virus, is dit hem fataal geworden. Wim is 80 jaar geworden.

Wim regeerde als Z.D.H. Wim d’n Úrste in 1978 als 17e Prins over Waeverstad met het motto: “Drei de kraon nie dicht, want ge bliet lachen”. Graad van Erp was zijn adjudant.

Toen Wim zelf Prins was, is hij zijn scepter kwijtgeraakt. Met alle consequenties van dien. Later bleek dat hij onder een hoedje speelde met Peter van de Kerkhof van “de Durdraiers”. Wim had hem gewoon afgegeven. Bij zijn afscheid als prins moest hij voor “de rechtbank” van d’n Hooge Raod verschijnen wegens illegaal handelen. Jos Bezemer verdedigde Wim in deze casus. De adjudant was, samen met de Raad van Elf, op welke wijze dan ook, verantwoordelijke voor de scepter, dus werd Wim vrijgesproken.

Tijdens de periode dat Wim adjudant is geweest, is de scepter overigens altijd bewaard gebleven.

Z.D.H. Prins Wim d’n Úrste

De jaren na zijn prinsschap was Wim erg aktief binnen Carnavalsstichting De Drumknaauwers.

Bestuurslid 1979-1990 (11 jaar)

Adjudant in 1983, 1984, 1985 en 1994.

Hij was in 1985 ook een van de oprichters van “de Notenknaauwers”, waar hij tot sinds kort altijd een van de kartrekkers is gebleven.

Sowieso was Wim erg sociaal voelend en had hij een groot hart. Hij zette zich dan ook belangeloos in voor legio goede doelen in binnen- en buitenland. De laatste jaren reed hij vol trots met de zelfgebouwde “Polder- Express”, waarmee hij regelmatig ouderen en gehandicapten rondreed in de omgeving, om ze op deze manier een leuk uitje te bezorgen. Hij kende iedere boer en tuinder in de verre omgeving, en wist altijd erg leuke verhalen te vertellen, met zo nu een dan een mopje er tussendoor.

De kraan is dichtgedraaid, en het lachen is ons vergaan.

Onze steun gaat uit naar familie, vrienden en iedereen die Wim gekend heeft. We zullen hem erg missen.

Wim is op zaterdag 4 april in zijn Polder Express naar de St. Janskerk gereden alwaar i.v.m. de maatregelen omtrent het Corona- virus, in besloten kring afscheid genomen werd. Bij normale omstandigheden zou de kerk overvol gezeten hebben, maar helaas was dit nu niet mogelijk. We hebben als Drumknaauwers op aangepaste wijze toch een mooie erehaag kunnen vormen en vervolgens hiermee Wim de laatste Carnavalsgroet kunnen brengen. De familie heeft laten weten dit erg indrukwekkend te hebben gevonden.

Wim poserend voor de Polder Express
X
X