De Weavers


In januari 2006 zijn we officieel als Hofkapel van de Drumknaauwers voor de dag gekomen. Een uit “nood geboren” kapel, aangezien de toenmalige hofkapel stopte.

Na de Gimmertse Avonden in 2006 kregen we de smaak te pakken en besloot de meerderheid van de Weavers door te gaan als hofkapel van de Drumknaauwers.

Sinds die tijd zijn we uitgegroeid tot een unieke kapel die zowel uit jeugd bestaat als de al ervarene rotten in het vak. Deze samenstelling leid tot een ongekende gezelligheid en muzikaliteit.

Wij zorgen er ieder jaar graag voor dat de Prins der Drumknaauwers de verschillenden gelegenheden onder muzikale begeleiding van de Weavers kan bezoeken. Ondertussen zijn we al aardig bekend in Gemert en omstreken, zo hebben we hoogtepunten in Helmond gehad maar natuurlijk ook het winnen van prijsblazen met de Carnaval in Gemert was voor vele een onvergetelijke gebeurtenis.

Onze club heeft ook een aantal vaste tradities, naast het eten bij “Ping” met Carnaval, en de eikes bij de voorzitter, hebben we de Weaversspoel. Naast de leden van de Weavers, hebben ook mensen die een bijzondere bijdrage geven of hebben gegeven voor onze groep deze zeldzame onderscheiding gekregen. De drager mag zich Tamboer-majoor in de orde der Weaversspoel noemen. Naast onze carnavals optredens spelen wij ook op activiteiten buiten de Carnaval. Zo zijn te zien geweest op jaarmarkten en festivals. Iedereen die nou denkt, dit lijkt me leuk! Is altijd van harte welkom om langs te komen op onze repetitie, bij ons is iedereen welkom! Wij repeteren elke Woensdag vanaf 20.30uur ‘bai Dientje’.

Eerste lustrum!

Het was een koude januariavond in 2006 toen een groepje mensen bij elkaar kwam om een gelegenheidskapel te vormen voor de Gemertse Bonte Avonden. In slechts twee weken werd een kleine twintigtal aan nummers gerepeteerd, die vervolgens goed door het pubiek werden ontvangen. De muzikanten hadden zin in meer en besloten vervolgens om De Drumknaauwers ook met de daaropvolgende carnaval te begeleiden.De carnaval verliep voorspoedig en het werd voor iedereen duidelijk dat er meer optredens van deze groep zouden volgen.

Zo ontstond de nieuwe hofkapel, die de naam De Weavers kreeg, samen met de eeuwigdurende discussie over de schrijfwijze van deze naam. Nu, 5 jaar later presenteren De Weavers met trots haar eerste CD met de elf mooiste nummers van de afgelopen 5 jaar…

 

Voor meer informatie of voor boekingen klik hier.

Top